вівторок, 09 жовтня 2007 12:55

Київська влада віддала алею героям-танкістам під фаст-фуд

На столичному проспекті Перемоги, 50а, працівники комунального підприємства "Київзеленбуд" вирубали алею біля пам"ятника радянським героям-танкістам, відомого в народі під назвою "танк".

Як повідомив інженер "Київзеленбуда" Шевченківського району Сергій Коваленко, за документами алея не є частиною зеленої зони міста, тому ділянка була продана рішенням Київської держадміністрації для будівництва торгово-офісного центру з рестораном швидкого харчування і впорядкуванням території.

Голова Молодіжного відділення Національного екологічного центру України Олексій Василюк, посилаючись на Генплан Києва, стверджує, що алея біля танка входить у зелену зону загального користування і навіть бетонний майданчик біля пам"ятника вважається частиною сквера.

"Тут нічого не можна ні рубати, ні будувати. Якими документами може керуватися "Київзеленбуд?" - обурюється він.

За словами Василюка, в 2005-му столична мерія прийняла "Програму розвитку зеленої зони", що суперечила Генплану щодо розміру деяких зелених зон, через що в мерії розгорівся скандал. Але Генплан юридично має більшу силу, ніж "Програма". Отже мешканці цілком можуть звернутися з цим до прокуратури Шевченківського району, пише "Газета по-киевски".

Зараз ви читаєте новину «Київська влада віддала алею героям-танкістам під фаст-фуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути