вівторок, 23 жовтня 2007 16:37

Кияни зможуть платити за паркування з допомогою мобільного телефона

Уже в січні 2008 року на 80% оплата паркування автотранспорту в Києві буде здійснюватись безготівково.

Про це заявила сьогодні заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, коментуючи реалізацію проекту міської влади щодо переходу на безготівкову оплату паркування в столиці.

За її словами, передбачено і вже реалізується два механізми запровадження безготівкової оплати паркування - це квартальні абонементні талони на паркування, а також оплата за допомогою мобільного телефона.

Кільчицька повідомила, що на сьогодні виникли деякі проблеми у домовленостях з операторами мобільного зв"язку, які надаватимуть цю послугу. Зараз ще тривають переговори між міською владою та представниками компаній мобільного зв"язку. Пов"язано це з тим, що спочатку існувала домовленість про 10% коштів, які ці компанії залишатимуть собі при обслуговуванні клієнтів по оплаті за паркування, але, як повідомила Кільчицька, вони підняли цю суму до 30%. Зараз ведуться переговори щодо того, яким чином можна цей відсоток зменшити.

"Ми зараз це погоджуємо, тому що це буде краще для того, щоб зламати ментальність. Для нас треба подолати проблему ментальності, а потім все буде інакше. Але я вважаю, що 80% сплати (за паркування) з січня – це буде безготівкова оплата", - сказала Кільчицька. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кияни зможуть платити за паркування з допомогою мобільного телефона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути