середа, 08 жовтня 2008 15:26

Кияни будуть платити за гарячу воду на 52% більше

Київська міська державна адміністрація хоче підвищити тарифи на опалення, холодну й гарячу воду й водовідвід для населення на 29,7-52,4%.

Про це сказано в розроблених Головним управлінням цінової політики проектах розпоряджень міськадміністрації.

Зокрема, проект передбачає підвищення тарифу на послуги централізованого опалення, які надаються населенню комунальними підприємствами за відсутності будинкових лічильників тепла, на 30%, або на 0,48 гривні до 2,08 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць при цілорічній сплаті за опалення.

Тариф на холодне водопостачання й водовідвід у приміщеннях запропоновано підвищити для приміщень, обладнаних лічильниками води, - на 29,7%, або на 0,44 гривні до 1,92 гривні/куб. м, для приміщень без лічильників - також на 29,7%, або на 2,42 гривні до 10,56 гривні на 1 чоловік на місяць.

Тариф на гаряче водопостачання й водовідвід, відповідно до проекту, повинен підвищитися для приміщень, обладнаних лічильниками, на 52,4%, або на 3,87 гривні до 11,25 гривні/куб. м, для приміщень без лічильників - на 52,1%, або на 13,49 гривні до 39,38 гривні за 1 чоловік на місяць.

Управління приймає зауваження й побажання до проектів до 7 листопада.

Можливі строки підвищення тарифів у проектах не зазначені.

Управління зазначає, що проекти розроблені з метою узгодження тарифів на ці житлово-комунальні послуги компаніям, які їх надають, тобто "Київводоканалу" і "Київенерго".

Як повідомлялося, Київміськадміністрація хоче підвищити тарифи на опалення, холодну й гарячу воду й водовідвід для бюджетних і комерційних підприємств у 1,4-10,1 рази.

Також адміністрація хоче встановити тарифи на послуги з утримування будинків і прибудинкових територій (квартирну плату) окремо для кожного будинку.

У лютому 2007 року Київміськадміністрація підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги в 1,8-2 рази з 1 грудня 2006 року замість установленого нею раніше коефіцієнта підвищення тарифів 3,4, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Кияни будуть платити за гарячу воду на 52% більше ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути