вівторок, 01 березня 2011 09:41

Китайської гречки припаде аж по 250 грамів на українця

Китайської гречки припаде аж по 250 грамів на українця

20 тис. т сирої гречки, яку Кабмін завезе з Китаю, дасть на виході не більше 11 тис. т крупи, або по 250 г на українця. Про це заявив начальник аналітичної служби "АПК-Інформ" Родіон Рибчинський, пише "Сегодня".

На його думку, ввезення китайської гречки проблему не вирішить. "Якщо Кабмін хоче покарати спекулянтів, у нього це вийде, але малозабезпечені все одно не куплять цю гречку і по 14 грн. А на наступний рік гречки буде багато і дешевої, адже у селян з'явиться стимул засівати поля гречкою", - сказав Рибчинський.

Аналітик консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник, навпаки, вважає, що після завезення імпорту наші оптовики теж скинуть ціну до 14 грн.

У той же час торговці, щоб вийти із ситуації, згадали старий радянський спосіб торгівлі – з "навантаженням": так, наприклад, у магазині "Метро" на Позняках (Київ - ред.) продають набори по 29 грн.: кіло гречки і 400 г макаронів (просто гречку купити не можна).

В управлінні у справах захисту прав споживачів кажуть: такий "сервіс" незаконний, тому що порушує права на вільний вибір товару.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів просить парламент розглянути питання про звільнення від митного збору ввезення гречаної крупи.

Уряд має намір ввезти в Україну 20 тис. тонн гречки з Китаю.

Харківська область передала Києву 300 тонн гречки.

Зараз ви читаєте новину «Китайської гречки припаде аж по 250 грамів на українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути