понеділок, 28 лютого 2011 17:07

Добкін пожартував з "голодуючого" Києва і передав 300 тонн гречки

Добкін пожартував з "голодуючого" Києва і передав 300 тонн гречки

Харківська область передала Києву 300 тонн гречки.

Про це на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Ми нещодавно передали Києву 300 тонн гречки. Це допомога нашого регіону голодуючому Києву. Нам гречки вистачає до наступного врожаю", - пожартував губернатор.

Добкін констатував "нездоровий ажіотаж" навколо гречки в Україні та зауважив, що на сьогоднішній день дефіциту цієї сільськогосподарської культури в країни немає.

Обласна влада приймає низку заходів у сфері регулювання ціноутворення на продукти харчування. Зокрема, був підписаний меморандум з супермаркетами і ринками Харкова про націночні мінімуми. Також у цьому році в області планується у декілька разів збільшити посівні площі під гречку.

Міністерство аграрної політики, проаналізувавши підсумки інвентаризації залишків гречки в регіонах повідомило, що найбільша кількість гречки перебуває в Харківській області - 7183.8 тонн.

За інформацією місцевих органів влади, фактичні обсяги гречки в Україну становлять 36 482.2 тонни, з них зерно продовольче - 18860.4 тонни, насіння - 17 621.8 тонни.

Крім Харківської, великі запаси гречки накопичені в Київській області - 4626.4 тонни і Хмельницькій - 4015.8 тонни.

Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, проводяться переговори про постачання 20 тис. тонн гречки з Китаю. Гречка з КНР може надійти в Україну до кінця березня. Аналогічна робота ведеться з виробниками з Нідерландів і Польщі. Планується звільнити ввізну гречку від мита та ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «Добкін пожартував з "голодуючого" Києва і передав 300 тонн гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути