неділя, 13 лютого 2011 14:59

Українці маститимуть білоруським маслом гречку з Китаю

Українці маститимуть білоруським маслом гречку з Китаю

З метою попередження цінових стрибків Україна домовилася з Білоруссю про ввезення в країну в найближчі місяці 15 тис. тонн вершкового масла. Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

За його словами, також програмою інвестування, програмою розвитку агропромислового комплексу передбачені кроки з відновлення молочного поголів'я.

Крім того, вказав Копилов, вживаються заходи для відновлення запасів цукру. "У питаннях цін важливо працювати на попередження. Робляться всі необхідні кроки для відновлення запасів цукру. Він буде в достатку, за тією ціною, яка є. Близько 270 тис. тонн цукру-сирцю буде ввезено в межах тарифної квоти. Ведуться переговори про фрахт, про закупівлі ", - сказав він.

У той же час заступник міністра підкреслив, що доходи українців повинні бути на відповідному рівні, щоб не залежати від коливань цін на зовнішньому ринку.

"Доходи громадян повинні бути такими, щоб вони могли жити в достатку і щасливо в нашій країні. Незалежно від коливань на зовнішньому ринку. Це завдання буде здійсненне в тому випадку, якщо ми будемо високопродуктивно трудитися, виробляючи затребувану на ринку продукцію", - підсумував Копилов.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що підвищення цін на окремі продукти харчування в Києві і всієї України носить штучний характер.

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк підрахував, що в розрахунку на рік подорожчання гречки практично не вдарить по кишені українців.

Він також нагадав, що ведуться переговори з торговельними компаніями і посольством Китаю щодо імпорту гречки, оскільки цю крупу виробляє не так багато країн.

Зараз ви читаєте новину «Українці маститимуть білоруським маслом гречку з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути