Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 10:49

Азаров зафіксував ціну на гречку

Азаров зафіксував ціну на гречку

Подорожчання і обмеження продажу круп нічим не виправдані.

Про це, відкриваючи засідання уряду, сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Зараз вкрай важка ситуація із світовою кон'юнктурою продовольства. Вона чим далі тим більше буде тиснути на вітчизняний ринок. Єдиний вихід тут - нарощення власного виробництва. З цього необхідно забезпечити продовольчу безпеку та цінову стабільність в державі. Водночас нам постійно доводиться мати справу із спекулятивними проявами на внутрішньому ринку. 3 лютого цього року було підписано меморандум порозуміння з виробниками цукру, соняшникової олії, яким передбачено стабілізацію цін у цьому сегменті продовольчих товарів. Як результат маємо певне позитивне зрушення", - зауважив керівник уряду

За його словами, вчора був підписаний меморандум порозуміння з виробниками гречаної крупи, яким передбачено зафіксувати оптово-відпускну ціну на неї.

"До речі, у більшості торгівельних мереж ціна на гречану крупу вже знизилася, однак поточного тижня ми стикнулися з абсурдною ситуацією, коли в столичних магазинах почали обмежувати кількість товару, який може придбати один покупець. Згадайте, з якого далекого минулого це визначення "в одні руки". Куди організатори цієї акції хочуть повернути громадян?", - наголосив Азаров.

"У нас достатньо запасів, щоб ці заходи виключити з нашого арсеналу, але від Державної інспекції з питань цінової політики, ДПА, Державної служби захисту споживачів вимагаю використати надані законом повноваження, щоб об'єктивно розібратися у ситуації і вжити заходів, щоб захистити наших людей від недобросовісних торговців", - додав керівник уряду.

Нагадаємо, що ціни на гречку в Україні місцями перевищили позначку в 20 гривень за кілограм. Інколи вартість гречки сягала і 30 гривень.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров зафіксував ціну на гречку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути