Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 12:06

Ціна на гречку може впасти до 13-14 грн. - Присяжнюк

Ціна на гречку може впасти до 13-14 грн. - Присяжнюк

Уряд України контролює питання ціни на гречку та її наявності на ринку. Ціна на неї може впасти до 13-14 гривень.

Про це на брифінгу в кабміні сказав Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Він зауважив, що була створена робоча група з контролю ціноутворення на продукти харчування.

"Сьогодні ми повністю промоніторили ринки і наявність на них крупи гречаної. Бачимо, що обсяги її наявності дозволяють нам найближчі два-три місяці контролювати ціну", - уточнив Присяжнюк.

За його словами, уряд розглядає можливість імпорту гречки в Україну. "Це спричинено тим, що сьогодні прийнято рішення, яке узгоджено з областями, що ми збільшимо обсяги посіву зернових, в тому числі крупи гречаної", - наголосив чиновник.

Він повідомив, що не буде офіційних поїздок для закупівлі гречки до Китаю. "Ми зараз ведемо перемовини з торговельними компаніями і Посольством Китаю. Туди буде направлений представник від департаменту продовольства, щоб укласти угоду на постачання цієї крупи. Обсяги ми зараз вивчаємо. Думаю, це буде 15-20 тисяч тон. для того, щоб ми мали перехідні запаси і резерв цієї крупи в Держрезерві", - сказав Присяжнюк.

"Прем'єр-міністром дано доручення підготувати до 1 листопада питання щодо звільнення від ввізного мита та ПДВ крупи гречаної. Таким чином ми вийдемо на цінову політику щодо крупи гречаної в розмірі 13-14 гривень", - резюмував міністр.

Нагадаємо, що ціни на гречку в Україні місцями перевищили позначку в 20 гривень за кілограм. Інколи вартість гречки сягала і 30 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на гречку може впасти до 13-14 грн. - Присяжнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути