вівторок, 15 липня 2008 09:08

Китай створює антимонопольний комітет

У Китаї до початку серпня буде створено антимонопольний комітет, повідомляє у вівторок газета "Сіньцзін бао".

Нова структура з"явиться в рамках міністерства комерції КНР. Її основними завданнями стануть "перевірка діяльності компаній, створених на основі як національного, так і зарубіжного капіталу, а також контроль за злиттям та укрупненням корпорацій" пише видання.

Антимонопольні структури будуть утворені також в Держкомітеті КНР у справах реформ і розвитку і торгівельно-промисловому управлінні КНР. Вони будуть уповноважені відповідно проводити розслідування із цінових монополій та зловживань домінуючою позицією на ринку.

Всі ці організації створюються напередодні набуття чинності 1 серпня антимонопольного закону КНР. Таким чином, створюється механізм виконання нового законодавчого акту. Очікується, що перші антимонопольні розслідування почнуться вже в серпні.

Так, китайські ЗМІ повідомляли в червні, що низка виробників програмного забезпечення в КНР має намір подати скаргу на корпорацію "Майкрософт" зі звинуваченням в зловживаннях домінуючою позицією на ринку, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Китай створює антимонопольний комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути