четвер, 21 червня 2007 12:33

Кінах: Україна втратила до 10 мільйонів тонн зерна

 Втрати урожаю зерна в Україні від засухи в травні-червні поточного року оцінюються в 7-10 млн. тонн, повідомив міністр економіки Анатолій Кінах.

"Прогнози різні - втрати оцінюються від 7 до 10 мільйонів тонн", - сказав він в інтерв"ю газеті "Київські відомості", опублікованому в четвер.

В той же час він підкреслив, що Україна повністю забезпечена продовольчими ресурсами до урожаю 2007 року.

Кінах відзначив, що для забезпечення продовольчої безпеки країни уряд робить комплекс заходів, підкріплений фінансово-матеріальними ресурсами. Зокрема, на першому етапі Кабінет міністрів має намір виділити 350 млн. грн на створення запасів зерна, цільовій допомозі господарствам, що постраждали від засухи, на закупівлю необхідної кількості зерна в державні резерви.

Крім цього, він нагадав, що уряд прийняв рішення про задіювання механізму зниження вартості кредитних ресурсів для господарств, що постраждали від засухи, розглядає можливість встановлення нульової ставки ввізного мита на імпорт зерна, ввів квотування його експорту на період створення дерєзапасів.

"Всі ці заходи базуються на ринкових економічних методах і прийняті як узгоджені рішення уряду і суб"єктів зернового ринку, в першу чергу, таких як Українська зернова асоціація і Українська аграрна конфедерація", - сказав міністр, передає Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Кінах: Україна втратила до 10 мільйонів тонн зерна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути