четвер, 05 грудня 2019 21:26

Кожен імперський проект Росії починався з України - Брайан Вітмор

Кожен імперський проект Росії починався з України - Брайан Вітмор
Вітмор заявив, що Україна є першою лінією опору амбіціям Росії. Фото: TripAdvisor

Україна є першою лінією опору Європи імперським амбіціям Росії.

І якщо Москві вдасться розширити свій вплив на Україну – вона на цьому не зупиниться. Про це заявив представник Center for European Policy Analysis (США) Брайан Вітмор у відеозверненні до Безпекового Форуму молодих лідерів, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у Львові.

"Історія демонструє, що кожен російський імперський проект починався з України, але жоден з російських імперських проектів не закінчувався на Україні", - наголосив Вітмор.

На його думку, Україна і Грузія могли б стати для Європи набагато більш надійними партнерами у сфері безпеки в Чорноморському регіоні ніж, наприклад, Туреччина чи Болгарія.

"Україна повинна розглядатися не як безпекова проблема Європи, а як безпековий актив. Україна – це східний фронт Заходу, а сильна, стабільна і процвітаюча Україна означатиме безпечний і захищений Захід", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат закликає бути реалістами щодо відносин з Росією

Вітмор вважає недоречними дискусії про те, чи мають європейські країни висловлювати солідарність з Україною. На його переконання, Україна – це частина Європи, яка довгий час була від неї відділена через російську агресію.

"Історія Європи має не багато сенсу, якщо вона не включає Україну. А історія України має не багато сенсу, якщо розглядається окремо від історії Європи", - вважає Вітмор.

Після успішного проведення структурних реформ Україна матиме можливість стати членом НАТО. Реформи наразі є пріоритетом не лише в сфері обороні і безпеки, але й в інших площинах, що стосуються функціонування держави, про це заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час Безпекового Форуму у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Кожен імперський проект Росії починався з України - Брайан Вітмор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути