пʼятниця, 23 лютого 2007 14:59

Канадський режисер знайшов могилу Ісуса Христа

Канадський режисер Симха Якобович стверджує, що місце поховання Христа, його матері Марії і Марії Магдалини виявлено, воно знаходиться в Єрусалимі, в районі Тальпійот. Саркофаги, в яких нібито знаходилися останки Рятівника і його найближчого оточення, будуть представлені на спеціальній прес-конференції в Нью-Йорку 26 лютого 2007 року.

Якобовіч за участю відомого режисера і продюсера Джеймса Кемерона зняв фільм про історію цієї знахідки, зробленої ще 1980 року. Тоді в Тальпійоті виявили печеру, усередині якої знаходилися десять саркофагів з наступними написами: "Ієшуа син Йосипа", "Марія", "Матвій", "Іофа" (Йосип, брат Ісуса), "Іуда син Ієшуа" (син Ісуса, як стверджують автори фільму). Прочитання написів зайняло два десятиліття, результати були оприлюднені 1997 року. Розшифровкою їх займався професор університету Бар-Ілан Амос Клонер. Саме професор Клонер відстоював достовірність відомого оссуарія (похоронної урни) з написом "Іаков, син Йосипа, брат Ісуса". 2003 року ученим з декількох країн вдалося довести, що напис на оссуарії був фальсифікований в другій половині XX століття.

Новий фільм Якобовіча куплений для показу декількома крупними телеканалами, зокрема, американським Discovery, британським Channel 4, канадським Vision і ізраїльським Channel 8, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Канадський режисер знайшов могилу Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути