Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2010 18:23

Качинський не змушував пілота сідати в тумані

Качинський не змушував пілота сідати в тумані

У понеділок головний слідчий польської сторони Анжей Шеремет заявив на прес-конференції, що немає ніяких свідоцтв того, що загиблий президент Качиньський примушував пілотів приземлитися, не дивлячись на погану погоду та попередження наземних авіадиспетчерів.

Шеремет додав, що додатково буде проведене спеціальне дослідження на основі записів чорних ящиків, щоб з"ясувати, чи змушував хтось пілотів робити посадку.

Обговорення цього слуху з"явилося у ряді ЗМІ. За словами Шеремета, польські прокурори допитали співробітників диспетчерської під Смоленськом.

"Прокуратура вже допитала диспетчера і керівника польоту. Ці люди стверджують, що не було умов для посадки" - сказав Шеремет. Він додав, що вежа управління польотами не рекомендувала посадку.

Андрій Шеремет повідомив, що на місці катастрофи збудують спеціальну дорогу, щоб важка техніка могла дістатися до зруйнованих залишків літака. Техніка має підняти фюзеляж і дістати тіла деяких загиблих. За словами прокурора, досі не знайденими залишаються дев"ять тіл.

Gazeta.ua за матеріалами Gazeta.pl

Зараз ви читаєте новину «Качинський не змушував пілота сідати в тумані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути