четвер, 04 серпня 2011 09:52

Кабмін пообіцяв українцям дешеві презервативи

Кабмін пообіцяв українцям дешеві презервативи

Постачальники презервативів обов'язково знизять ціну на українському ринку.

"У засобах масової інформації з'явилася інформація про те, що у зв'язку з введенням ПДВ ціни на презервативи зростуть. Однак за прогнозами фахівців медичної галузі ситуація матиме зовсім інший розвиток. Справа в тому, що імпортери, які ввозять контрацептиви в Україна, роблять це за значно завищеними цінами ", - повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, пише ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ.

В уряді зазначили, що середня відпускна ціна виробника на подібну продукцію - $ 0,2 за упаковку, а підприємці, що працюють на цьому ринку, реалізують презервативи за ціною 2 долари за упаковку. Тому і рентабельність надзвичайно висока, навіть враховуючи витрати на перевезення. Втрачає від цього тільки споживач.

Подібна ситуація складається і з памперсами - хоча націнка тут не так велика.

"Тому введення ПДВ на презервативи, аж ніяк не зашкодить споживачеві. По-перше, імпортери без шкоди для свого бізнесу можуть внести 20% податок у свої витрати, адже націнка становить 900 -1000 відсотків. По-друге, з метою мінімізації виплати ПДВ, постачальники контрацепції обов'язково знизять ціну реалізації кондомів на українському ринку ", - сказано в повідомленні.

У Кабміні додали, що ПДВ на презервативи є практично у всіх країнах світу. Крім того, подібні вироби ніколи не купувалися за кошти Державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін пообіцяв українцям дешеві презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути