вівторок, 18 червня 2019 00:33

До українського політв'язня погрожували підселити чеченців

До українського політв'язня погрожували підселити чеченців
Політв'язню Клиху погрожували чеченцями. Фото: УНІАН

Українському політв'язню Станіславу Клиху в російській колонії погрожували переселити в камеру з "недружніми засудженими", якщо він оголосить голодування.

"Є інформація про стан здоров'я Клиха від його адвоката та консула, який його постійно відвідує. Голодування не відбулося, бо, за словами Станіслава, його попередила адміністрація в'язниці, в якій перебуває – якщо він це зробить, до нього застосують такі заходи, як переселення у камеру з недружніми засудженими", – заявила в ефірі телеканалу ZIK російська правозахисниця, член Уральської правозахисної групи Тетяна Щур.

Вона розповіла, що за стіною у Клиха довгий час утримувалися чеченці, а його якраз звинувачують у тому, що брав участь в чеченській війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування

"Загалом адміністрація в'язниці нейтрально ставиться до незаконно засудженого, але є такі спроби, як голодування. Тому Станіслав їсть, але обмежено. Більша проблема стосується його психологічного стану. Тому що п'ять років перебуває в одиночній камері після тортур, а також періодично його переселяють в психіатричну лікарню. Тому все дуже погано", – зазначила вона.

Станіслав Клих до ув'язнення займався журналістикою. Потрапив до рук Федеральної служби безпеки Росії 11 серпня 2014-го. Поїхав до коханої у місто Орел в Росії.

Чоловіка судили за нібито участь у першій Чеченській війні в 1990-х. Щоби вибити зізнання, до нього застосували тортури. Вони призвели до змін у психіці Станіслава. 26 травня 2016-го Клиха засудили до 20 років позбавлення волі у в'язниці в Росії.

Зараз ви читаєте новину «До українського політв'язня погрожували підселити чеченців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути