вівторок, 24 червня 2008 13:13

Йде з посади редактор The Washington Post

Головний редактор американської газети The Washington Post Леонард "Лен" Дауні-молодший заявив, що піде з посади, яку займав впродовж останніх 17 років. 66-річний Дауні заплановано завершує кар"єру після того, як під його керівництвом газета отримала ряд престижних нагород.

Сам Дауні пояснює свій вчинок тим, що поступається місцем молодшій людині, яка б активніше вибудовувала нову модель журналістики, продовжувала розвивати веб-сайт і краще б відповідала новому молодому видавцеві газети, 42-річній Кетрін Веймут, яку призначено в лютому, повідомляє NEWSru.com з посиланням на АР.

Дауні прийшов в The Washington Post в 1964 році і швидко прославився як журналіст-дослідник, а також редактор більшої частини матеріалів щодо "Уотергейтської справи".

У 1979 році він отримав звання "кореспондента Лондона". А в 1982 році повернувся до Вашингтона як національний редактор, потім став провідним редактором і, нарешті, в 1991 році - головним редактором відомої газети, змінивши Бена Бредлі.

За час шефства Дауні газета отримала 25 Пулітцерівських премій - рекорд для одного редактора за всю історію американських друкованих ЗМІ. Тільки цього року WP присудили шість "пулітцерів". При ньому газета своєчасно перекочувала в новий цифровий формат - сайт washingtonpost.com перетворився на найбільший новинний ресурс США.

"Виняткова журналістська проникливість Лена, його нещадне відчуття правди, чесність в роботі з колегами і матеріалами, висока етичність зробили його найбільшим редактором свого часу", - говорить виконавчий директор The Washington Post Дональд Грем.

Дауні повідомив в інтерв"ю, що залишиться як віце-президент компанії The Washington Post Co., але не матиме щоденної причетності до роботи газети з 8 вересня 2008, коли офіційно покине посаду.

Дауні збирається також присвятити більше часу письменницькій діяльності і юридичній журналістиці. У січні вийшов його перший роман "Правила гри". А ось хто змінить Дауні на посаді головного редактора - поки не повідомляється, пише The Guardian, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Йде з посади редактор The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути