четвер, 04 жовтня 2012 13:25

"Їздитиму на електричках та управлятиму країною з екопоселення " - майбутній Президент України живе в норі
7

Дружина Миколи Вороніна біля печі
Фото: Фото Миколи Вороніна
Подружжя Вороніних
Микола запевняє: для життя родині грошей зовсім не потрібно
Весілля
Землянка подружжя

32-річний екопоселенець з Донецької області Микола Воронін займається збором підписів за реєстрацію нової політсили "Рідна партія". Мета партії - вдосконалення місця існування та повернення способу життя, який дозволить зберегти вічну любов в кожній українській родині.

Принципи партії викладені в серії книг письменника-містика Володимира Мегре "Дзвінкі Кедри Росії". Там він описав вчення сибірської відлюдниці та цілительки Анастасії. Під впливом прочитаного щороку десятки, якщо не сотні українських сімей покидають свої міста та вирушають в поля, створюючи екопоселення.

Релігієзнавці відносять цей рух до категорії "нью-ейдж". А деякі представники РПЦ - до деструктивних культів. Ідея руху - в злитті з природою. Порятунок світу екопоселенці бачать в створенні свого власного "раю" на ділянці землі.

Микола Воронін - бард, для партії написав гімн на російською та українською мовами. За освітою він еколог, фізик та комп'ютерник. Ідеєю екопоселень захопився після того, як в 2004 році переніс рак нирки. Запевняє, що зцілив себе сам. Разом з вагітною дружиною 26-річною Вікторією створює маєток " Вєдруси", що за 20 км від Горлівки (Донецька область).

До недавнього часу подружжя мешкало в норі, яку самі побудували. Там вони планують народити дитину. Стара землянка згоріла, тому зараз перебралися в дачний будинок (покинутий колишніми жителями), але відновлюють своє земляне житло. Обходяться без зручностей та інших благ цивілізації. Харчуються плодами своєї ділянки та джерельною водою.

Майбутній вождь партії зараз працює вчителем в Горлівці, викладає фізику, інформатику, математику. До роботи добирається на велосипеді. Вікторія працює на землі, хоча до шлюбу працювала юристом.

Для реєстрації партії треба набрати 10 тисяч підписів та 1700 грн. Як просувається цей процес?

- Я почав займатися цим в квітні, вдалося 300 гривен назбирати. Скільки підписів точно сказати не можу - їх збирає цілий рух. Я об'їхав декілька міст, і роздаю свій особовий рахунок, оскільки оголосив своїм особистим проектом реєстрацію партії. По усіх грошах звітуватиму. Сам я взагалі можу обходитися без грошей, але зараз вони потрібні не лише на реєстрацію партії, але і на купівлю домашньої худоби. Тому я влаштувався на роботу в школу.

Вважаєте, у вашої партії є шанс стати масовою?

- Розраховую на здоровий глузд українців, які зрозуміють, що ми говоримо здорові речі. Я читав програмні документи інших партій - там 25 сторінок ні про що. А у нас все на 2 сторінках умістилося, і все в точку. Наша партія реально дасть владу народу, як дає владу кожному членові партії, і ми усім роздамо землю. Кожен зможе цю землю розвивати і будувати на ній свій маєток, але не зможе продати її. В Україні вже близько тисячі екопоселенців, під кожним містом від 1 до 3 поселень. Найбільші поселення в Криму (там близько 150 сімей) у Світлому і під Черкасами на хуторі Будда. І кількість росте. Але важко бути щасливим, коли навкруги стільки нещасних. Тому я вирішив створювати партію. До того ж Земля потребує нашої загальної допомоги. Ми рухаємося до глобального екологічного колапсу. Я запитував у академіків, де вихід, і реакція була одна - потрібно міняти свідомість у людства. Забруднення в першу чергу - в  головах людей. Усі ми повинні направити зусилля на відродження, а не на споживання. Тут немає нічого неможливого. Нам з дружиною дісталася негодяща земля. А в Україні на кожного по 3 з гаком гектара орних земель - це говорить Держкомстат. А досить по 1 га на сім'ю, і нехай кожен посадить ліс або сад. Тоді наша Україна уся перетвориться на рай, в квітучий сад. У статуті говориться, що ми вічно за любов, ми вічно за вдосконалення місця існування. Наш статут забороняє депутатську недоторканість, оскільки кожен член партії повинен відповідати перед іншими за свої дії. Що в такому статуті може не сподобатися?

Ще у вашій програмі говориться, що завдання партії - створення умов для повернення в сім'ї енергії любові. Що це означає?

- Любов в сім'ї - основа держави. Що написане на 2 гривнях - читали? Слова Ярослава Мудрого: "Якщо будете жити в любові між собою, Бог буде у вас". Тоді проблем не буде в державі. Як досягти? По-перше, жити треба на землі, а не в багатоквартирній шпаківні. Там створювати свій всесвіт. На собі це випробував, оскільки не був щасливий в колишньому шлюбі, коли жив в місті. Там різні інтереси у подружжя, а на землі у вас одна мета - ви ушляхетнюєте землю. Як перші люди на планеті, створюєте свій світ. Енергія любові пов'язана із здоров'ям та екологією. Тому у містах хворіють, а на природі - ні.

Ви ще написали в статуті, що кожен партієць одночасно зі вступом в партію набуває повноважень керівника, може ставити підпис від імені керівника, і матиме вільний доступ до рахунків партії. Як ви це собі уявляєте?

- Щоб партія працювала, зовсім не треба туди класти гроші. Я  б і рахунок не відкривав, просто згідно із законом кожна партія повинна мати рахунок. А я вважаю, що він не потрібний. Що кожен, хто бажає щось зробити для партії, оголошує свою програму і говорить: я хочу зробити те-то і те-то, вивішує це на загальне обговорення, а люди, які йому довіряють, вони це підтримують. Тобто голосують грошима за його проект. І тоді такому політикові або економістові немає сенсу бути нечесним. Якщо він нечесний або неуспішний, ніхто більше не захоче вкладати в нього. Ось так працюватиме партія і уся держава. Кожен може оголосити проект і тим самим узяти відповідальність на себе.

Як ви казали, ваш "Капітал"(маючи на увазі " Капітал" Карла Маркса) - це книги Володимира Мегре. Яку дасте відповідь критикам, які називають послідовників Анастасії (героїні Мегре) сектантами?

- Лев Толстой породив рух толстовців, Толкієн - толкієністів. Чому усі так накинулися на анастасієвців (послідовників Анастасії)? Може, тому, що не вигідне збільшення числа таких людей, які відмовляються від споживання того ж, наприклад, бензину? Наш світогляд не вигідний усім, хто наживається на людстві та прямо зацікавлений в суспільстві споживання. Ми лякаємо усіх, хто тішить себе надією знайти щастя в споживанні.

Уявимо, що ви стали Президентом. Ваші дії? Чи зміниться адреса вашої "резиденції"? Чи управлятимете країною з нори?

- Якщо Бог дасть, в 2015 році балотуватимуся і стану слугою. Президент - він саме слуга народу і повинен служити людям. Я можу стати найщасливішим Президентом найщасливішої країни Україна. І будучи Президентом, залишуся у своєму родовому маєтку. Це можливо, я вважаю - управляти державою звідси. Раніше королі надівали жебрацький одяг, щоб вийти в люди та дізнатися думку народу про себе. Зараз український Президент більше схожий на телепня, що говорить - ізольований від народу своїми прибічниками і високими стінами. А я б їздив на електричках, і жив як усі.

Я б зробив нашу державу найбагатішою. Для цього досить роздати землю людям і допомогти їм спокійно працювати. Держава не повинна обкладати податками гектар, який може узяти собі для організації маєтку кожен громадянин, і не повинна оподатковувати все те, що вирощено на цьому гектарі. Потрібно створити умови, щоб чиновник як тягар відчував свою посаду і не міг на ній "наварити". Медицина теж буде не такою значущою. Тому що ведучи правильний спосіб життя хворіти не треба. Хоча взагалі хвороба має сенс і це подарунок, в якомусь роді. Мені моя хвороба в 2004 році дала нове світовідчуття. Я став цінувати життя.

Чи підете ви на вибори 28 жовтня, комусь довіряєте з нинішніх політсил?

- Я з Херсона, там прописаний, так що доведеться туди їхати, щоб проголосувати, тому навряд чи. Та і нема кого вибирати. У 2004 році я був прихильник помаранчевої революції, Втік з лікарні після операції і до друзів на Майдан. Усією Могилянкою, де я вчився, збирали мені кров і грошики на моє лікування. В мене більше 1,5 тис. людей повірили і тому я не міг не видужати, та не міг не прийти на Майдан, щоб підтримати друзів. Пізніше написав про це книгу. Але вже через рік розчарувався. Не даремно говорять, що замислюють революції генії, мрійники, якими були мої товариші - її здійснюють, а користуються стерв'ятники.

Зараз ви читаєте новину «"Їздитиму на електричках та управлятиму країною з екопоселення " - майбутній Президент України живе в норі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути