середа, 12 грудня 2007 12:41

Італію паралізував страйк далекобійників

Уряд Італії закликав водіїв-далекобійників припинити страйк, який буквально паралізував життя всієї країни. Багатокілометрові пробки на дорогах, порожні прилавки супермаркетів, відсутність бензину на заправних станціях, багатомільйонні збитки - така картина склалася в Італії на другий день масштабної акції протесту, учасники якої вимагають зниження цін на дизельне паливо і поліпшення умов праці в автотранспортному секторі.

"Жалкую, але не ми були ініціаторами проблем, уряд відмовляється нам допомогти, - говорить лідер столичного відділення профспілки далекобійників Марко Рикобеллі. - Ми просимо італійців нас пробачити, але наша акція триватиме. І до нас приєднаються нові учасники."

Припиняти акцію далекобійники не мають наміру. Не дивлячись на вимоги влади  і міністерства транспорту припинити страйк, водії розраховують не здавати позицій до п"ятниці.

"Це неприпустиме порушення прав громадян, - заявив прем"єр-міністр Італії Романо Проді. - В той час, коли йдуть переговори з профспілками, далекобійники  вирішили проводити акцію, яка паралізує всю країну напередодні свят, - у найуразливіший період для нашого життя і нашої економіки."

Від страйку транспортників страждають ринки і супермаркети, куди не привозять свіжі продукти. Затримки з доставкою будматеріалів гальмують темпи будівництв. За оцінками, збитки обійдуться економіці країни в 5 мільярдів євро.

Власники автозаправних станцій вибачаються перед клієнтами за відсутність бензину, повідомляє euronews.net.

Зараз ви читаєте новину «Італію паралізував страйк далекобійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути