субота, 20 травня 2017 23:25

Італійське село пропонує 2 тис євро бажаючим в нього переїхати

Італійське село пропонує 2 тис євро бажаючим в нього переїхати
Можна прописатись в Італії за 2 тис євро. Фото: Наш день

Мер віддаленого гірського села в Італії пропонує 2000 євро для тих, хто переїде туди жити.

У такий спосіб місцева влада намагається врятувати село від перетворення у привид. Ті, хто оселиться у Борміда, розташованого 420 метрів над рівнем моря, у північно-західній області Лігурії і населенням 394 людини, будуть платити 50 євро на місяць за оренду житла, інформує Наш день з посиланням на The Guardian.

Спокуслива ініціатива є спробою мера Даніеле Гальяно вдихнути життя у село, населення якого скоротилося в останні десятиліття, оскільки молоді люди їдуть, щоб знайти роботу у найближчому великому місті Савона, або за його межами.

Менеджер одного з чотирьох ресторанів Борміда сказав: "Тут немає особливо що робити. Але життя просте і природне: у нас є ліси, кози, церква, і багато хорошої їжі. Життя, безумовно, позбавлене стресу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танцюючий мільйонер запалював київську вечірку

Географічно Італія лежить у помірному і субтропічному кліматичних поясах. Через достатньо високу протяжність Апеннінського півострова, клімат відмінний на півночі, що належить до європейського континенту, та півднем, що оточений Середземним морем. Альпи ─ частковий бар'єр проти західних і північних вітрів. Сардинія підкорена атлантичним, а Сицилія ─ африканським вітрам. Взагалі, чотири метеорологічні ситуації домінують над італійським кліматом: середземноморський зимовий циклон з відповідним літнім антициклоном; альпійський літній циклон, що є результатом зимового антициклону; атлантичний осінній циклон; та східний сибірський антициклон. Зустріч двох останніх повітряних мас спричинює восени тяжкі, часом катастрофічні дощі.

Зараз ви читаєте новину «Італійське село пропонує 2 тис євро бажаючим в нього переїхати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути