Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2024 07:30

ISW: росіяни можуть посилити темп наступу

ISW: росіяни можуть посилити темп наступу
Російські сили можуть активізувати механізовані атаки до потепління. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти збільшують загальний темп наступальних операцій.

Інтенсифікація російських механізованих наступальних операцій зазвичай відбувається одночасно з посиленням ударів енергетичній інфраструктурі України, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Удари можуть посилити для тиску на українське командування, щоб воно розгорнуло системи протиповітряної оборони подалі від фронту. Це дасть росіянам можливість інтенсифікувати повітряні операції на підтримку наземних операцій.

"Останні два тижні російські війська, схоже, збільшили кількість і масштаби механізованих наземних штурмів на окремих ділянках фронту, що свідчить про помітне загальне збільшення кількості російських механізованих наступальних операцій у зоні бойових дій", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: Росія може піти у наступ лише на одному з напрямків

Аналітики пишуть, що Сили оборони України 20 березня відбили велику російську атаку на схід від Тернів. 30 березня українські війська відбили батальйонну російську механізовану атаку біля Тоненького. Повідомляють, що російські війська у ній задіяли щонайменше 36 танків та 12 бойових машин піхоти.

У ISW вважають, що російські сили можуть активізувати механізовані атаки до того, як земля навесні стане більш болотистою. Це ускладнить ведення механізованої маневреної війни. Вони можуть активізувати механізовані атаки, щоб скористатися нестачею в українських військових матеріальних засобів до прибуття західної допомоги.

Влітку російські окупанти спробують здійснити новий наступ на одному з напрямків фронту в Україні. Росія формує для цього нове угруповання військ у понад 100 тис. солдатів, заявив 22 березня командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «ISW: росіяни можуть посилити темп наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути