понеділок, 08 лютого 2010 16:25

Іспанська розвідка незаконно діяла на території Португалії

Іспанська розвідка незаконно діяла на території Португалії

Іспанські спецслужби здійснюють таємну діяльність на території Португалії, повідомляє AFP з посиланням на португальську газету Diario de Noticias.

За даними джерел видання, португальська поліція виявила сліди роботи іспанської розвідки, причому її діяльність не була узгоджена з розвідслужбою Португалії SIS. За попередніми даними, розвідники намагалися виявити сліди баскських сепаратистів з ETA, тоді як жодного офіційного підтвердження того, що бойовики можуть знаходитися на території Португалії, не надходило.

Варто відзначити, що Португалія в 2007 році підписала угоду з іспанською владою про співпрацю в боротьбі проти баскських сепаратистів, але ні до яких реальних операцій і дій вона не призвела.

Питання існування у Іспанії незалежної агентурної мережі в Португалії було підняте на тлі нещодавнього інциденту з виявленням в португальському місті Обідас великої кількості вибухівки.

За версією іспанської влади, склад з півтора тоннами вибухівки належав бойовикам ETA, що планували використати виготовлені в Португалії бомби для терактів в Іспанії. Португальська влада категорично спростовує зв"язок виявленого складу вибухових матеріалів з баскськими сепаратистами.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Іспанська розвідка незаконно діяла на території Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути