середа, 23 січня 2008 16:17

Іран вперше пускає спостерігачів МАГАТЕ на свій новітній комплекс по збагаченню урану

Іран вперше дозволив спостерігачам МАГАТЕ відвідати свій новітній комплекс по збагаченню урану. Про це повідомляє ІТАР-ТАСС, посилаючись на обізнані дипломатичні джерела у Відні. У повідомленні підкреслюється, що іранська влада таким чином зробила жест доброї волі.

Який саме об"єкт мають відвідати експерти, в повідомленні не йдеться. Проте цю інформацію підтверджує дипломатичне джерело Reuters, також близьке до МАГАТЕ.

Згідно повідомленням, які надійшли до Каїра, Міжнародне агентство з атомної енергії вже було практично готове завершити дослідження іранської ядерної діяльності. Проте зараз воно висловлює занепокоєння, що дії, спрямовані на введення проти Ісламської республіки міжнародних санкцій, можуть загальмувати роботу експертів.

Нагадаємо, після візиту генерального директора МАГАТЕ Мухаммеда аль-Барадеї до Ірану 11-12 січня Агентство заявило про готовність Тегерана дати відповіді на поставлені експертами питання протягом чотирьох тижнів, а також надати інформацію про стан справ з "новим поколінням центрифуг", яке нібито здатне збагачувати уран з більшою швидкістю.

Зараз ви читаєте новину «Іран вперше пускає спостерігачів МАГАТЕ на свій новітній комплекс по збагаченню урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути