середа, 30 травня 2007 08:44

Іран возитиме паломників на німецькій швидкісному монорейковому потязі

Уряд Ірану розглядає можливість укладання з Німеччиною контракту на будівництво монорейкової дороги для високошвидкісних потягів на магнітній подушці Transrapid, пише Die Welt.

Потяги задіють для перевезення від 12 до 15 мільйонів паломників, які щороку прямують з Тегерана в місто Мешхед (Maschhad), де знаходиться гробниця восьмого імама шиїтів Імама Рези.

Поки що паломники відправляються в Мешхед на автобусах, що займає у них мінімум два дні. Як відзначає Die Welt, 850-кілометрова швидкісна монорейкова дорога може стати найбільшою в світі.

Повідомляється, що кілька тижнів тому Іран звернувся в державне інженерне бюро Schlegel в Мюнхені з проханням надати техніко-економічне обґрунтування і попередню вартість вказаного проекту.

За словами директора бюро, Гаральда Шпета (Harald Spaeth), Іран готовий надати початкове фінансування у розмірі 1,5 мільярдів доларів (1,1 мільярда євро). Для цього планується привернути приватні інвестиції.

- У Ірані багато багатих людей, - відзначив Шпет.

Питання про фінансування будівництва високошвидкісної дороги за рахунок надходжень від продажу іранської нафти, поки що не піднімалося. Через рік або півтора Schlegel планує представити Ірану техніко-економічний кошторис із вказівкою остаточної вартості проекту, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Іран возитиме паломників на німецькій швидкісному монорейковому потязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути