Ексклюзиви
субота, 03 липня 2010 13:40

Інцидент з Ніко Ланге вичерпано - МЗС

Інцидент з Ніко Ланге вичерпано - МЗС

Інцидент з керівником представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге вичерпаний.

Про це в ефірі Шустер Live заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Що стосується даної ситуації, я думаю, що інцидент цей вичерпаний. Є міжнародна практика. Практика й наших сусідів, і США, коли, в кінцевому рахунку, вирішується питання, воно дозволяє закрити цю сторінку", - сказав він.

"Я думаю, ті, хто приймали рішення, спілкувалися з посольством і давали свої пояснення там, мотивації того, що відбулося", - зазначив міністр.

"Ми маємо перегорнути цю сторінку, зрозуміти, що ми працюємо разом, що це немає ніякого відношення до свободи слова чи обмеження будь-яких можливостей фонду Аденауера. Якщо ми в цьому домовляємося - працюємо разом", - наголосив Грищенко.

За його словами, "не йдеться про будь-які питання до фонду, як такого".

"До місії фонду, до того, які статутні завдання він ставить перед собою. Йдеться про ситуацію яка специфічна, в яку МЗС зі своєї сторони втручалося і, в кінцевому рахунку, ми її вирішили", - наголосив міністр.

За словами Грищенка, фонди мають працювати відповідно до законодавства України і міжнародної практики.

"В цій країні політичний процес буде визначатися виключно українськими політичними силами...Але ми не хочемо, щоб чи зі сходу, чи з заходу, чи з півдня виникала ситуація, коли навіть саме питання може постати, що нав'язується ідея, нав'язується якась лінія поведінки, яка не генерована тут", - додав він.

Також Грищенко заявив: "Ми виступаємо за лібералізацію візового режиму. І безвізовий режим".

Разом з тим, міністр висловив надію і у українських громадян не буде жодних проблем з німецькими прикордонниками та при отриманні візи

У свою чергу, присутній у студії Ланге зазначив: "16 років ми (Фонд Аденауера) працюємо на базі нашого статуту, і ми далі будемо працювати на базі нашого статуту і умовах українського законодавства", - запевнив він.

Нагадаємо, що наприкінці червня в аеропорту "Бориспіль" було затримано керівника фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге. Його протримали в аеропорту близько 10 годин і лише після втручання МЗС Німеччини дозволили покинути межі "головних повітряних воріт" країни.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Інцидент з Ніко Ланге вичерпано - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути