четвер, 01 липня 2010 11:35

Карасьов: Якщо Ланге - шпигун, то це потрібно довести і депортувати

Карасьов: Якщо Ланге - шпигун, то це потрібно довести і депортувати

Політолог Вадим Карасьов критично ставиться до версії щодо причетності до шпигунства німецького експерта Ніко Ланге. Нагадаємо, що таку версію висунула газета "Сегодня".

За інформацією видання, СБУ нібито підозрює Ланге в шпигунській діяльності на території України. Ці чутки не підтвердили в спецслужбі ні на офіційному рівні, ні на неофіційному.

"Коли підозрюють у шпигунстві, то роблять все, щоб довести всі ці підозри. І потім проводять депортацію, а не дають задній хід", - сказав Карасьов у коментарі Gazeta.ua.

"Якщо підозри не справдилися, то тоді це абсолютний непрофесіоналізм українських спецслужб, які тільки на підставі підозр затримують публічного іноземного експерта, який працює в Україні. Створюють на рівному місці міжнародний скандал і створюють серйозні труднощі у діалозі України та європейскої спільноти. Бо це в кінцевому рахунку наносить нищівний удар по іміджу України як демократичної держави", - пояснив політолог .

"Якщо є підозра в шпигунстві, то таких людей депортують і оголошують персонами нон грата", - наголосив Карасьов.

Нагадаємо, що Ніко Ланґе прилетів в аеропорт Бориспіль в суботу, 26 червня,  приблизно о 16-й годині. Однак йому було заборонено в"їзд на територію України без пояснення причин. На початку червня в своєму інтерв"ю Ланґе критично оцінив дії команди нового президента Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після приходу нової влади. А наприкінці травня він склав критичну доповідь щодо перших 100 днів Януковича.

Ланґе вже понад три роки працює в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: Якщо Ланге - шпигун, то це потрібно довести і депортувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути