середа, 30 червня 2010 17:23

Хорошковський та АП знищують міжнародний імідж Януковича - експерт

Хорошковський та АП знищують міжнародний імідж Януковича - експерт

Інцидент з затриманням керівника Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге посилить критичне ставлення ЄС до Януковича.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко.

"Я не думаю, що ЄС так відразу змінить ставлення до Януковича, але поза всяким сумнівом це посилить критику Співдружності, зокрема стосовно Німеччини. Тобто якщо раніше вірили на слово, то зараз рівень довіри буде меншим", - зауважив політолог.

Разом з тим, експерт не виключає, що аналогічний інцидент суттєво вплине на стосунки Україна-ЄС. Серед можливих наслідків Фесенко назвав зниження інтенсивності контактів.

Говорячи про можливу причину інциденту з Ніко Ланге, експерт зазначив: "Можливо "регіонали" за російським досвідом вирішили показово покарати західного громадського діяча і вирішили за російським досвідом покарати громадського діяча. Однак вони не прорахували усіх міжнародних наслідків і діяли як, вибачте, "слон в посудной лавке". І тепер вони, зрозумівши, що зробили черговий ляп, намагаються вийти з нього"

"Подібні дії свідчать про те, що зараз СБУ грається в КГБ радянських часів або російське ФСБ. Це відчувається. Поки це припущення...", - відзначив аналітик, додавши, що такими діями Валерій Хорошковський та представники АП руйнують міжнародний імідж Януковича.

"Можливо це роблять з дозволу високих керівників спецслужби, але фактично, таким чином Росія руйнує наведення мостів Януковича з Заходом", - підкреслив політолог, зазначивши, що ще один інцидент аналогічний з Ланге може мати для Януковича вкрай негативні наслідки.

Нагадаємо, що 27 червня прикордонники не дозволили перетнути державний кордон керівнику Фонда Аденауера Ніко Ланге

Він зміг залишити приміщення аеропорту  "Бориспіль" лише після втручання німецького МЗС.

Водночас, 30 червня на прес-конференції заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що Державна прикордонна служба мала підстави не пустити Ланге до України.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський та АП знищують міжнародний імідж Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути