понеділок, 22 березня 2021 16:32

Хто такий Влад Сорд, якому світить 7 років за побиті шибки в ОП
6

Затриманий після акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу президента вінничанин 25-річний Влад Сорд - ветеран АТО та засновник видавництва "Дім химер". Справжнє ім'я - Владислав Стафійчук, був бійцем 93-ї окремої механізованої бригади із позивним "Змій".

Сорду оголосили підозру в "хуліганстві з використанням зброї". Товариші припускають, що на акції у нього проявився посттравматичний синдром, пише BBC.

"Він не пам'ятає частини подій, не одразу згадав прізвище. Висока ймовірність, що дії викликані ПТСР через вибухи петард", - пишуть товариші чоловіка на сторінці "Дома химер" у Facebook.

До 2014 року затриманий жив у Криму, потім був активістом Майдану, через що втратив квартиру на півострові.

Понад 4 роки воював на Донбасі у складі добровольчих формувань "Правого сектору", а потім за контрактом у 93-й бригаді. Був у гарячих точках: Савур-Могилі, Іловайську, Донецькому аеропорті, Пісках та шахті "Бутівка". В Іловайську отримав важку травму спини. Згодом повернувся на фронт, де воював до 2018 року. Став автором гімну бригади та одним із авторов ініціативи дати підрозділу почесну назву "Холодний яр".

Після демобілізації разом з дружиною Вікторією Гранецькою заснував видавництво "Дім химер". Сам пише вірші та прозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський, відповідай", "Аваков - чорт" - ОП закидали фаєрами і залили фарбою (оновлено)

Фото: Валерій Шмаков

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести на Банковій: затриманому учаснику оголосили підозру

20 березня громадськість прийшла на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. На стіні Офісу президента написали балончиком "Волю Стерненку", кидали фаєри. Організатори акції вимагають звільнити Сергія Стерненка та Андрія Антоненка. Накласти санкції РНБО на Андрія Портнова - заступника голови АП Януковича, який через заступників керівника Офісу президента Олега Татарова та Андрія Смірнова фактично керує судовою системою в Україні. Вимагають відставки генпрокурорки Ірини Венедіктової, "руками якої ув'язнили Стерненка".

Сорду пред'явлені звинувачення. Замміністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив відео, на якому підозрюваний б'є шибки в будівлі ОП. За словами Геращенка, докази вандалізму і хуліганства є на відео. У поліції підтверджують, що розпочали провадження за статтею про хуліганство, яка передбачає до 7 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Хто такий Влад Сорд, якому світить 7 років за побиті шибки в ОП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути