понеділок, 22 березня 2021 02:28

Протести на Банковій: затриманому учаснику оголосили підозру

Протести на Банковій: затриманому учаснику оголосили підозру

Затриманому після акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офіса президента Владу Сорду оголосили підозру в "хуліганстві з використанням зброї".

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на адвоката Сорда Дмитра Мазурка.

За його словами, Сорда затримали о 21:35 20 березня, і, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, протягом доби, тобто до 21:35 21 березня, йому мали вручити підозру. Дізнатися про те, чи отримав її затриманий, захиснику вдалося лише під вечір, оскільки слідчий був не на зв'язку.

Копію підозри слідчий пообіцяв надіслати захисту Сорда згодом. Проте Мазурок зауважив, що вона була вручена без його присутності, що є порушенням закону. Також захисник повідомив, що справу Сорда, найімовірніше, розглянуть у 2-й половині 22 березня або вранці 23 березня у Печерському районному суді Києва. Ветерану інкримінують "хуліганство з використанням зброї". Захист клопотатиме про поміщення його під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест під ОП: назвали ім'я затриманого, йому загрожує 7 років

20 березня громадськість прийшла на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. На стіні Офіса президента написали балончиком "Волю Стерненку", кидали фаєри. Організатори акції вимагають звільнити Сергія Стерненка та Андрія Антоненка. Накласти санкції РНБО на Андрія Портнова - заступника голови АП Януковича, який через заступників керівника Офіса президента Олега Татарова та Андрія Смірнова фактично керує судовою системою в Україні. Вимагають відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, "руками якої було ув'язнено Стерненка"

Зараз ви читаєте новину «Протести на Банковій: затриманому учаснику оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути