субота, 13 квітня 2013 19:45

Хосні Мубарака на ношах занесли у залу суду заради кількох секунд процесу
11

Фото: Фото: Reuters

Повторний процес над колишнім президентом Єгипту Хосні Мубараком, який повинен був початися в Каїрі в суботу, тривав лише кілька секунд, повідомляє Agence France-Presse. Суддя, відкривши процес, негайно взяв самовідвід і направив справу назад до Апеляційного суду країни. Тепер ця інстанція повинна буде призначити нову дату і нового суддю для повторного розгляду справи.

Головного підозрюваного у загибелі демонстрантів в січні 2011 року принесли до суду на ношах, відзначає інформаційне агентство. Разом з ним на лаві підсудних перебувають колишній міністр внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі і шість його помічників, а також два сини Мубарака - Гамаль і Аля, яких також чекало новий розгляд справ про корупцію.

Учасники протесту в Єгипті змусили президента втекти з палацу

Хосні Мубарак і Хабіб аль-Адлі були засуджені до довічного ув'язнення влітку 2012 року. Їх визнали винними в тому, що вони не змогли запобігти загибелі людей під час масових протестів у 2011 році. Ті ж звинувачення були пред'явлені підлеглим Адлі. Винесений вирок викликав невдоволення у єгиптян, так як ніхто не був визнаний винним у вбивстві протестувальників. Пізніше касаційний суд розглянув скаргу Мубарака і Адлі на вирок і погодився переглянути його.

Велику частину часу до і після суду 84-річний Мубарак провів у тюремній лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Хосні Мубарака на ношах занесли у залу суду заради кількох секунд процесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути