вівторок, 07 вересня 2010 13:49

Хакери США "відключать" весь світ

Хакери США "відключать" весь світ
З 1 жовтня тисячі американських військових хакерів і шпигунів приступлять до бойових дій у кіберпросторі.

Кіберзлочинці останнім часом діють досвідченіше й творчо, створюючи більш агресивні форми атаки.

26 квітня 2009 ЦРУ видало документ, в якому було вказано на зростання загроз у кіберпросторі.

Згідно з цим ним, на найближчі п"ять років в ЦРУ буде прийнята спеціальна програма, яка "дозволить організації бути на один крок попереду в цій грі".

У травні 2009 р. Білий дім затвердила звіт "Огляд політики в кіберпросторі".

Було запропоновано створити посаду координатора з кібербезпеки, в обов"язки якого буде входити постійний моніторинг комп"ютерних систем США та спеціальні заходи щодо їх захисту.

Також з"явилася ідея створення мережі, яка зможе забезпечити національну кібербезпеку й захистити як приватні, так і урядові інформаційні системи від атак хакерів і кібертерористів.

Крім захисних функцій ця ініціатива передбачає також розширення технічних і оперативних можливостей контррозвідки США й навчання нових кадрів у сфері кібербезпеки та новітніх технологій.

У середині 2010 року на авіабазі Лакленд в штаті Техас було розпочато будівництво першого спеціалізованого кібернетичного розвідцентру на 400 осіб персоналу.

Потік публікацій в американських ЗМІ вказує на те, що реформування кібервойск США, а також введення в дію доктрини та стратегії кібервійни близькі до завершення.

Що стосується кіберстратегіі, то можна припускати, що вона буде відповідати загальній концепції глобального лідерства США.

Вільям Лінн III в Статті "Кіберстратегія Пентагону", опублікованій в журналі ForeignAffairs (вересень/жовтень 2010 р.), відзначає п"ять основоположних принципів майбутньої стратегії.

По-перше, кіберпростір має бути визнаний таким же простором війни, як суша, море і повітря.

По-друге, будь-яка оборонна позиція повинна виходити за рамки "хорошої гігієни", включаючи складні й точні операції, що дозволить забезпечити оперативне реагування.

Так само кібероборона має вийти за рамки військових кібервідділів і поширюватися на комерційні мережі, відповідно до завдань забезпечення національної безпеки.

По-третє, кібероборона повинна вестися разом з міжнародними союзниками для ефективного "загального попередження" загрози.

Міністерство оборони має допомогти зберегти й застосовувати технологічне домінування США, а процес покращення повинне йти в ногу зі швидкістю розвитку індустрії інформаційних технологій.

Як зазначають коментатори цієї публікації, ці "можливості дозволять Сполученим Штатам спотворювати, спростовувати, приводити в непридатність і знищувати" інформацію та комп"ютери по всій планеті.

Це підтверджує голова нового кіберкомандування генерал Кейт Олександр.

"Ми повинні мати наступальні можливості, щоб у режимі реального часу відключити тих, хто намагається напасти на нас".

Раніше Кейт Олександр порівнював інтернет-атаки з зброєю масового знищення.

Американські спецслужби активно готують "терористів"-спеціалістів для ведення війни в кіберпросторі.

Команда з тисячі елітних військових хакерів і шпигунів є наріжним каменем розробленої Пентагоном нової стратегії кібервійни й вступить в дію в повному обсязі з 1 жовтня 2010 р., пише газета Washington Post.

Із залученням союзників і приватних фірм, що працюють в сферах інформації і безпеки, США планує встановити новий порядок у світовому віртуальному просторі.

Ймовірно, у зв"язку з цим можна чекати шпигунства за допомогою закладок і лазівок в програмному забезпеченні, що продається відомими фірмами.

А також інформаційної блокади, що обмежує доступ до альтернативних джерел інформації.

З 1 жовтня 2010 року всі досягнення інформаційної епохи можуть бути поставлені під питання.

Нагадаємо, Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко також виступає за посилення захисту вітчизняних ЗМІ від кібертерористів.

Newsland

Зараз ви читаєте новину «Хакери США "відключать" весь світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути