неділя, 25 листопада 2007 18:02

Грузинська опозиція зібрала на мітинг 15 тисяч чоловік

У Грузії проходить мітинг Об"єднаної опозиції із закликом до народу об"єднатися проти насильства і вимогою до властей дати можливість відновити віщання телекомпанії "Імеді". У історичній частині Тбілісі, в районі Ріке, зібралися близько чотирьох тисяч чоловік, які пройшли до будівлі парламенту. У руках вони несли транспаранти "Ми пам"ятаємо 7 листопада", "Міша - без надії", "Ні насильству" та інші.

До вечора, за оцінками спостерігачів, кількість учасників акції складало близько 15 тисяч чоловік. Самі ж організатори заявляють, що протягом дня в маніфестації взяли участь не менше 50 тисяч.

Цей мітинг - перша масова акція опозиції після розгону мітингів 7 листопада, введення надзвичайного положення і оголошення в Грузії дострокового президентського вибору. Передбачається, що він продовжився до 18:00 за місцевим часом.

Про намір відновити акції протесту опозиція, в яку входить дев"ять політичних сил, заявила ще 19 листопада. Це відбулося після того, як властями була припинена ліцензія опозиційного телеканалу "Імеді", а на її майно накладений арешт. Компанію звинуватили в тому, що сюжети, показані в її ефірі 7 листопада, провокували масові безлади. Крім того, 19 числа була зірвана робота радіостанції "Імеді" - співробітники МВС Грузії не пустили журналістів на робочі місця, повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція зібрала на мітинг 15 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути