понеділок, 22 жовтня 2007 16:27

Гриценко розказав, хто поїде до Афганістану

Міністр оборони України Анатолій Гриценко наголошує, що в рамках засідання Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи не йшлося про направлення українських військовослужбовців до Афганістану.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції за підсумками засідання ради.

"Під час зустрічі це питання у прямій постановці не обговорювалось… Мова йшла про інше: оскільки ми приєднались до спільних миротворчих сил, то тепер на наступному етапі ми визначимось як держава спільно з командуванням бригади, який саме буде внесок України на цьому етапі", - сказав Гриценко.

Він не виключив, що на цьому етапі Україна може залучити до виконання миротворчої місії в Афганістані штабних офіцерів, інженерні, медичні підрозділи тощо.

Гриценко підкреслив, що це багатонаціональне з"єднання, і які саме завдання воно виконуватиме, прийматиметься багатонаціональним консенсусом і обов"язково відповідно до національних законодавств.

Він зауважив, що, відповідно до українського законодавства, це рішення ухвалюватиметься урядом, Радою національної безпеки та оборони, Президентом і парламентом.

Сьогодні, 22 жовтня, Гриценко повідомив, що Україна приєдналась до Багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи Seebrig.

Він додав, що наступним етапом стане ратифікація відповідної угоди у Верховній Раді. Гриценко додав, що виконання конкретних місій ухвалюватиметься спільно командуванням миротворчої бригади і Генеральним штабом Збройних Сил України.

Бригада Багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи виконує миротворчу місію в Афганістані, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розказав, хто поїде до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути