четвер, 31 січня 2013 10:29

Google+ у 2012 році обігнав Twitter за кількістю активних користувачів

Google+ у 2012 році обігнав Twitter за кількістю активних користувачів
Фото: AP Photo

Соціальна мережа Google+ обігнала Twitter за кількістю активних користувачів. За даними аналітичного центру GlobalWebIndex (GWT), Google+ в кінці 2012 року налічувала 343 млн  активних користувачів, тобто тих, хто користувався соціальною мережею або додавав у неї контент хоча б раз за останній місяць. Всупереч репутації провального проекту Google+ обігнала Twitter з 288 мільйонами активних користувачів і стала другою за кількістю користувачів світовою соціальною мережею, поступаючись тільки Facebook. Twitter за підсумками грудня 2012 зайняв лише четверте місце, пропустивши вперед "дочку" Google - відеохостинг YouTube (його аудиторію GWI не навів).

За словами директора з консалтингу GWI Бретта Пітерсена, дані були отримані за підсумками інтернет-опитувань користувачів в 31 країні світу, зокрема, в США, Китаї, Великобританії, Франції, Південній Кореї і Голландії. Він підкреслив, що при оцінці числа активних користувачів враховувалися лише ті, хто користувався соціальними мережами усвідомлено, а не випадково "клікнув" на значок "+" в результатах пошуку Google або "лайкнув" статтю на сайті онлайн-видань.

Google+ почала працювати 28 червня 2011 і з цього моменту стала стрімко набирати аудиторію. Коментуючи темпи розширення соціальної мережі, Пітерсен пояснив, що Google пропонує всім, хто підписується на різні сервіси компанії, автоматично створити акаунт у Google+, і будь-яке підключення до цих сервісів одночасно є входом в соціальну мережу.

У той же час GWI назвав Twitter соціальної платформою, яка найшвидше у світі розвивається: якщо аудиторія Google+ в кінці грудня 2012 виросла щодо квітня того ж року на 27%, то сервіс мікроблогів продемонстрував 40-відсоткове зростання, що є найкращим результатом серед світових соціальних мереж .

Зараз ви читаєте новину «Google+ у 2012 році обігнав Twitter за кількістю активних користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути