понеділок, 05 листопада 2007 15:43

Гонкурівська премія вручена за вигадану автобіографію

Лауреатом Гонкурівської премії за 2007 рік став письменник Жіль Леруа, автор романа "Alabama Song" ("Пісня Алабами"), про вигадану автобіографію Зельди Фітцджеральд, дружини американського письменника Френсиса Скотта Фітцджеральда, що збожеволіла.

У книзі Леруа дія відбувається, в основному, в 1920-х роках, коли Зельда разом з чоловіком жили в Європі і США і вели бурхливий спосіб життя. У Фітцджеральда з"явилися ознаки алкоголізму, а у Зельди - шизофренія. Частково історія відносин письменника і його дружини описана в романі Фітцджеральда "Ніч ніжна".

Назва романа Леруа - "Пісня Алабами" - запозичена у Бертольта Брехта і Курта Вайля: так називається зонг, звучний в їхній опері "Махогоні" (1927). Крім того, Зельда Фітцджеральд була уродженкою штату Алабама.

Перу 48-річного Леруа належить близько десятка романів. Його дебютна книга "Хабібі" вийшла в 1987 році. У 2005 році роман Леруа "Champsecret" ("Тайнопис") був номінований на премію Медічі, повідомляє France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Гонкурівська премія вручена за вигадану автобіографію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути