Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 13:51

Головному редакторові "Эхо Москвы" погрожували сокирою

Головному редакторові "Эхо Москвы" погрожували сокирою
Головний редактор відомої радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов був в шоці, коли прийшов 5 лютого вночі додому.

Поряд з квартирою, розташованою в одному з будинків в Потаповському провулку, Олексій Олексійович знайшов... шматок колоди з увіткненою в нього сокирою! Шокований журналіст став озиратися по сторонах і побачив, що до шахти ліфта приклеєна пластиліном та скотчем відеокамера. Об"єктив був направлений на двері квартири 53-річного редактора.

Скоріш за все погроза пов"язана з професійною діяльністю

- Приїжджайте, тут незрозуміло що твориться, - намагаючись зберігати спокій, Олексій Венедиктов продиктував міліціонерам адресу. - Я прийшов близько опівночі додому, а тут сокира...

На місце події одразу ж виїхала слідча група на чолі з начальником відділу карного розшуку ВВС по району Басманний. За попередньою версією міліції, погрози, швидше за все, пов"язані з професійною діяльністю Венедиктова.

- Олексій сьогодні відлетів у відрядження, - розповіла перелякана дружина журналіста Олена. - Ви знаєте, про цю подію я не можу нічого сказати - хай він сам розповість...

Олексій Венедиктов - відомий російський журналіст, головний редактор і ведучий передач радіостанції "Эхо Москвы", президент телекомпанії "Эхо-ТВ" - народився 18 грудня 1955 року в Москві.

Після закінчення історичного факультету МГПІ в 1978 році протягом 20 років викладав історію в московській школі N 875. На радіостанції "Эхо Москвы" працює з серпня 1990 року. Починав з посади газетного оглядача і кореспондента, потім став політичним оглядачем, очолив інформаційну службу. У лютому 1998 року був обраний на пост головного редактора радіостанції.

Олексій Венедиктов є лауреатом премії "Золоте перо Росії" та премії імені Артема Боровика. Нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня, відмічений нагородою за високий професіоналізм та особисту мужність при роботі в гарячих точках, кавалер французького ордена Почесного легіону.

За матеріалами Life.ru, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Головному редакторові "Эхо Москвы" погрожували сокирою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути