середа, 23 квітня 2008 13:04

Глава Палестини прибув на переговори в США

Голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас в середу прибув до Вашингтона. Очікується, що в ході цього візиту він зустрінеться з президентом США Джорджем Бушем, проведе переговори з держсекретарем Кондолізою Райс і провідними американськими конгресменами, передає "Інтерфакс".

За підсумками візиту відбудеться спільна прес-конференція з Джорджем Бушем. Нагадаємо, минулого тижня Аббас відвідав Москву і зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Лідери обговорили ситуацію в Автономії, яка залишається вибухонебезпечною, а також торкнулися палестино-ізраїльских переговорів.

Палестинські офіційні представники напередодні в бесіді з журналістом ізраїльської газети JerusalemPost повідомили, що в ході зустрічі з президентом США Аббас поводитиметься до нього із закликом активізувати зусилля Вашингтона у напрямі досягнення палестино-ізраїльської угоди до кінця цього року.

Аббас повідомить Бушу про те, що палестинці віддають перевагу рамковій угоді, яка заклала б основи для постійного мирного договору.

"Голова ПНА скаже президентові США, що це останній шанс, у разі провалу якого до кінця президентського терміну Буша ситуація лише погіршає", - відзначили співбесідники.

Крім того, голова ПНА поводитиметься із закликом до Бушу чинити тиск на Ізраїль з тим, щоб він припинив будівництво нових єврейських поселень на Західному березі річки Іордан і в східній частині Єрусалиму.

По матеріалах: Newsru, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Глава Палестини прибув на переговори в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути