Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2012 06:51

Геоінженери влашують штучне похолодання на гроші Білла Гейтса

Геоінженери влашують штучне похолодання на гроші Білла Гейтса
elementy.ru

У США готуються провести експеримент, мета якого - викликати штучне мікропохолодання, повідомляє The Guardian. Два інженера з Гарвардського університету будуть розпорошувати світловідбиваючі речовини з аеростата в атмосферу на висоті 80 тис. футів над Форт-Самнером, штат Нью-Мексико, пише журналіст Мартін Лукач. Подібні методи зміни клімату називаються "геоінженерія".

"Кінцева завдання - навчитися відтворювати вплив вулканів, що викидають в стратосферу сульфати. Сульфати у вигляді аерозолю будуть відбивати сонячне світло назад в космос, і температура на Землі знизиться", - йдеться в статті.

Один з експериментаторів, Девід Кейт, заявляє, що "сонячна геоінженерія" - недорогий спосіб уповільнити глобальне потепління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мешканців Землі є 5 років, щоб запобігти кліматичній катастрофі

"Але інші вчені застерігають: наслідки для метеорологічних умов і виробництва продовольства на Землі можуть бути непередбачуваними і згубними. Екологи, зі свого боку, побоюються: програма скорочення викидів парникових газів відійде на другий план, якщо геоінженерії перетворять на "запасний план" протидії кліматичним змінам", - йдеться в статті.

Кейт - керуючий фондом досліджень в області геоінженерії. Бюджет фонду - багато мільйонів доларів, пожертвувані засновником "Майкрософт" Біллом Гейтсом.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Геоінженери влашують штучне похолодання на гроші Білла Гейтса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути