вівторок, 27 липня 2010 16:15

Гендиректора "Еліта-центр" ніхто не виправдовував – адвокат

Гендиректора "Еліта-центр" ніхто не виправдовував – адвокат

Повідомлення про те, що з генерального директора "Еліта-Центру" Ігоря Циганка зняли всі звинувачення, не відповідає дійсності.

Про кореспонденту Gazeta.ua заявив адвокат постраждалих від компанії Артур Севрюков.

"Ця інформація - звичайна "заказуха". Через те що подана апеляційна скарга, рішення суду першої інстанції ще не вступило в законну силу. Тому поки що нема чого скасовувати. Апеляційний суд не виносив ніякого вироку, а направив справу до Генпрокуратури на додаткове розслідування. Дано чіткі завдання, що треба зробити: які очні ставки провести, які експертизи виконати, кого допитати тощо", - з обуренням відповів Севрюков.

Циганка у разі виправдання мали звільнити у залі суду.

"До того ж Циганок продовжує перебувати під вартою, а якби оголосили виправдальний вирок, то його звільнили б прямо у залі суду", - додав адвокат.

Нагадаємо, на початку 2006 року в Києві була розкрита крупна афера на ринку нерухомості. Більше 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-центр", представники якої брали у них гроші як оплату житла, що будується.

Загальна сума, яку отримали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн. Під брендом "Еліти-центр" продавали квартири сім компаній.

Ігор Циганок був звинувачений за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

16 березня 2009 року Шевченківський районний суд Києва засудив його до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окрім Циганка, під вартою перебувають його компаньйон Олександр Волконський-Шахов і Андрій Терентьєв - начальник відділу продажів однієї з компаній. Ще один засновник - Олег Шестак оголошений в розшук.

Три роки влада столиці обіцяє побудувати житло для постраждалих від афери "Еліта-центр", але на жодній з 19 ділянок, виділених київською владою, будівельні роботи ще не ведуться.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректора "Еліта-центр" ніхто не виправдовував – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути