вівторок, 02 березня 2010 10:50

Черновецький вирішив вигнати з гуртожитків постраждалих від "Еліта-Центр"

Черновецький вирішив вигнати з гуртожитків постраждалих від "Еліта-Центр"

Інвестори, що постраждали в результаті афери групи будівельних компаній "Еліта-Центр", заявляють про намір комунального підприємства "Спецжитлофонд" виселити з гуртожитків тимчасово поселених там вкладників. Про це повідомила громадська організація "Центр правозахисту", що об"єднує інвесторів "Еліта-Центру".

"Минулого тижня (22-28 лютого) постраждалі від афери "Еліта-Центр", які проживають у гуртожитках, отримали розпорядження комунального підприємства "Спецжитлофонд" з вимогою протягом одного місяця звільнити займані кімнати", - сказано в повідомленні.

"Центр правозахисту" відзначає, що виселення інвесторів із гуртожитків є порушенням розпорядження Кабінету Міністрів N140-р від 6 січня, що зобов"язало мерію не допускати виселення інвесторів із наданого їм тимчасового житла до забезпечення постійним.

У зв"язку з цим інвестори закликають Президента Віктора Януковича і прем"єр-міністра Юлію Тимошенко втрутитися в ситуацію і запобігти виселенню інвесторів із гуртожитків.

В цілому, за даними "Центру правозахисту", 17 інвесторів "Еліта-Центру" тимчасово проживають у наданих їм владою Києва гуртожитках.

Нагадаємо, в січні Кабмін вирішив відшкодувати збитки інвесторам "Еліта-Центру" за рахунок коштів стабфонду, що передбачаються щороку на виконання Києвом функцій столиці.

Цим же розпорядженням Кабмін доручив мерії не допускати виселення інвесторів "Еліта-Центру" з наданого їм тимчасового житла до забезпечення їх постійним житлом.

В результаті афери групи "Еліта-Центр", виявленою у 2006 році, постраждали більше 1,5 тис. вкладників будівництва житла, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький вирішив вигнати з гуртожитків постраждалих від "Еліта-Центр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути