вівторок, 09 березня 2010 16:15

Один з організаторів Еліта-Центр може вийти на волю

Один з організаторів Еліта-Центр може вийти на волю

Сьогодні о 14.30 в Подільському районному суді почалося оголошення резолютивної частини вироку одному з організаторів афери Еліта-Центр Андрію Терентьєву. Саме оголошення розтягнулося на 7 днів. Розпочалося воно ще позаминулої п"ятниці. Суддя Василь Бородій приговорив Терентьєва до 5 років позбавлення волі. Також підсудний має компенсувати збитки постраждалим від афери, яких більше 800 осіб у справі. Кожен потерпілий вимагає повернути гроші, а це від 80 тис.грн. Крім того, суддя призначив йому відшкодувати моральні збитки постраждалим в середньому по 50 тис.

Терентьєв присутній у залі суду і вирок сприймає спокійно.

Оскільки Терентьєв знаходиться під вартою 3 роки, він має право на умовно-дострокове звільнення як особа, що відбула 2/3 терміну.

Адвокат потерпілих Василь Жовновський заявив Gazeta.ua, що вироком потерпілі не задоволені. "Вироком ми незадоволені. Фактично суд не засудив Терентьєва за жодною статтею, які висувало звинувачення, а його засудили тільки за службове недбальство. Кримінальну справу розслідували неналежним чином вважаю, що слідство робило це навмисно. Інакше збитки довелося б відшкодовувати державі", вважає Жовновський.

Адвокат повідомив, що потерпілі будуть подав апеляцію на рішення суду.

"Ми вимагатимемо перегляду справи. Ми хочемо, щоб на лаву підсудних сіли працівники КМДА причетні до афери", - заявив адвокат постаждалих.

У самого Терентьєва майна для відшкодування збитків потерпілим немає. Їхня загальна сума складає близько 100 млн дол. Єдина компенсація, яку можуть отримати постраждалі від афери, це майно однієї комерційної структури на 130 млн.грн.

Зараз ви читаєте новину «Один з організаторів Еліта-Центр може вийти на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути