пʼятниця, 18 травня 2007 11:34

Гей-ходу в Києві супроводжував спецназ (ФОТО)

 
Учора увечері активісти гей-лесбійського руху України провели в Києві на Хрещатику публічну акцію, спрямовану на боротьбу з гомофобією та пропаганду толерантності. Захід переріс в гей-лесбійську ходу.

Учасники акції в білих футболках з червоним написом "Гомофобія лікується" і зображенням червоного медичного хреста проїхали по маршруту від Європейської площі через майдан Незалежності по Хрещату, далі через Бессарабську площу по вулиці Червоноармійській до площі Льва Толстого і нарешті - по вулиці Льва Толстого через парк імені Тараса Шевченка до пам"ятника Кобзарю - кінцевому пункту ходу.

Поруч з учасниками гей-лесбійського руху знаходилися правоохоронці, які поводилися миролюбно і не перешкоджали проведенню заходу.

У парку Шевченка кількість спезназівців значно збільшилася. За твердженням ЛГБТ-активістів, там було не менше сотні бійців. Омонівці дислокувалися по периметру парку, а також у безпосередній близькості від учасників ходи, яка уже завершилася.

З"ясувалося, що опонувати учасникам акції мали намір представники ультранаціоналістичних сил. Однак вони спізнилися. Група гомофобно налаштованих молодих людей прибула на місце подій уже тоді, коли гей-лесбійська акція завершилася.

На маршруті ніяких вагомих інцидентів не відбулося, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Гей-ходу в Києві супроводжував спецназ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути