понеділок, 24 березня 2008 12:01

G7 готується до валютної інтервенції з метою стабілізувати долар

Валютні трейдери вперше за останніх 13 років говорять про те, що більше не впевнені в здатності ринку визначати курси валют. У міру того, як долар слабшає, зростають очікування скоординованої валютної інтервенції провідних світових держав. Валютна криза, яка з"явилася результатом ослаблення американської економіки, вже привела до падіння долара до рівня 1971 року і найзначніших коливань валютних курсів в цьому десятилітті.

"Вірогідність координованої інтервенції збільшуватиметься в другому кварталі у міру ослаблення долара", - заявив Bloomberg глава валютних досліджень Calyon Мітул Котеча.

Не дивлячись на останній стрибок долара до євро, аналітики Deutsche Bank, найбільшого світового валютного трейдера, вважають, що долар подешевшає до європейської валюти до 1,6 долара у зв"язку з рецесією в США. Royal Bank of Scotland вважає, що ризик інтервенції зростає і стане значним, якщо долар подешевшає нижче за цю відмітку.

"Недавній різкий стрибок євро до долара став для багатьох сюрпризом, і такі коливання примушують задуматися про інтервенцію з боку центральних банків, - говорить аналітик BNP Paribas Ханс-Гюнтер Редекер.

За словами Редекера, який, за підрахунками Bloomberg, був в 2007 році найточнішим прогнозистом, нинішній стан справ схожий з ситуацією 1995 року, оскільки індекс курсу долара до валют основних торгових партнерів США, що розраховується Федеральною резервною системою, впав 18 березня до 69,2631 пункту - мінімальної відмітки за останніх 37 років. У той раз центральні банки почали продавати і купувати валюту, щоб зупинити падіння долара.

У лютому падіння долара до євро прискорилося, посиливши побоювання, що міжнародні інвестори продаватимуть американські фінансові активи, а це ускладнить завдання по фінансуванню зростаючого дефіциту бюджету США. Хоча минулого тижня долар подорожчав до євро на 1,44% - до 1,5448 долара за євро. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «G7 готується до валютної інтервенції з метою стабілізувати долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути