вівторок, 28 серпня 2007 13:58

Французькій кінозірці загрожує суд через симпатії до бойовиків

Сім"я Джузеппе Маццоли, італійського неофашиста, вбитого бойовиками "Червоних бригад" у 1974 році, подає до суду на французьку кінозірку Фані Ардан, що публічно симпатизує лівим терористам. У інтерв"ю італійському журналу "А" Ардан сказала, що вважає "Червоні бригади" феноменом, що "хвилює і вражає". Лідера "Бригад" Ренато Курцио вона назвала своїм "героєм" і особливо відзначила, що він зберіг вірність лівому руху на відміну від більшості французьких радикалів. Заява Ардан викликала шок в Італії. Актрисі порадили не приїжджати на Венеціанський кінофестиваль, який відкривається 29 серпня 2007 року.

Через два дні після публікації інтерв"ю Ардан принесла вибачення всім сім"ям, чиї рідні загинули від дій "Червоних бригад", виступивши в програмі телеканалу RAI. Проте для деяких італійців цього виявилося недостатньо. П"єро Маццола, син убитого Джузеппе Маццола, назвав вибачення "ухильними" і сказав, що Ардан повинна прийти до його матері й вибачитися особисто.

Найгучнішим актом "Червоних бригад" було викрадання і вбивство в 1978 році Альдо Моро, лідера італійських християнських демократів. Ренато Курцио, заарештований у 1976 році й засуджений до 30 років в"язниці, був звільнений у 1993-му достроково. У даний час Курцио володіє невеликим видавництвом, що публікує літературу лівого толку. Він ніколи публічно не каявся за своє минуле, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Французькій кінозірці загрожує суд через симпатії до бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути