середа, 21 березня 2007 15:50

Фільм про трагедію в Бабиному Яру знімуть голлівудські кінематографісти

Українські та американські кінематографісти знімуть фільм про трагедію в Бабиному Яру, повідомив голлівудський продюсер фільму Анатолій Фрайдіс (відомий по таких роботах, як "Список Шиндлера", "Боб Ділан"). За його словами, фільм знімуть за романом письменника Анатолія Кузнецова "Бабин Яр".

Як сказав Фрайдіс, ідея створення картини виникла два роки тому, коли він познайомився з генеральним продюсером кіновиробничої компанії "ПРО-ТВ" Віктором Пріходько, який став українським партнером проекту "Бабин Яр".

Режисером стрічки став Гарольд Бейкер, який багато працював з Аль Пачино й іншими зірками Голлівуду. Бейкер, до того ж, має українське коріння, його матір з Одеси, а батько – з Ямполя. Головні ролі в проекті віддадуть голлівудським зіркам.

– Сьогодні ведуться успішні переговори з Ентоні Хопкинсом, Джесікою Ланж і Меріл Стрип, – відзначив Фрайдіс.

Історію "Бабин Яр" в українсько-голлівудському проекті буде розіграно трьома мовами – англійською, українською та ідиш. 90% фільму знімуть в Україні, зокрема в Києві й у Чернівцях. Решту – в Голлівуді.

Зйомки запланували на вересень 2007 року. Бюджет фільму складе близько 25 млн доларів. За словами Приходько, вони звернулися за підтримкою в Міністерство культури, яке пообіцяло виділити частину грошей, також розраховують на підтримку Дмитра Табачника і Віктора Пінчука, передають MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про трагедію в Бабиному Яру знімуть голлівудські кінематографісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути