понеділок, 19 листопада 2018 16:00

Філарет запропонував кандидатуру на посаду глави Української помісної церкви

Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що не буде висувати свою кандидатуру на пост глави Української помісної церкви, і запропонував кандидатуру митрополита Єпіфанія.

Відповідний лист патріарх Філарет направив Вселенському патріарху, предстоятелю Константинопольської православної церкви Варфоломію, не погодившись брати участь у виборах глави Української православної церкви (УПЦ).

У матеріалі зазначено, що устрій нової УПЦ може бути організований за зразком Православної церкви Чеських земель і Словаччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому єпископи російської церкви не пішли на зустріч з Порошенком

Також патріарх Філарет висловив письмову згоду на вимоги патріарха Вафроломея не брати участь у виборах глави УПЦ. Однак також у своєму листі глава УПЦ КП обумовлював умови зняття своєї кандидатури, а саме: збереження за собою статусу почесного патріарха, головування у Синоді нової Церкви і висунення єдиного кандидата від Київського патріархату – митрополита Епіфанія (Думенка).

Автор: ukranews.com
  Також  патріарх Філарет висловив письмову згоду на вимоги патріарха Вафроломея не брати участь у виборах глави УПЦ.
Також патріарх Філарет висловив письмову згоду на вимоги патріарха Вафроломея не брати участь у виборах глави УПЦ.

Однак, за словами авторів матеріалу, у плани Фанару (Константинопольського патріархату) входить поставити на чолі нової церкви свою довірену особу. Також без належного ентузіазму сприйняли новину і в Адміністрації Президента України, а в умовах надання томосу про автокефалію для України зазначено безліч пунктів, які можуть стати формальними приводами не надавати автокефалію УПЦ, а зробити її підконтрольною Константинополю.

Предстоятель Української православної церкви, патріарх Філарет заявив, що церква отримає нову назву. Також він зазначив, що проведення Об'єднавчого собору УПЦ залежить від Вселенського патріарха.

Зараз ви читаєте новину «Філарет запропонував кандидатуру на посаду глави Української помісної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути