субота, 17 листопада 2018 12:14

Чому єпископи російської церкви не пішли на зустріч з Порошенком

Чому єпископи російської церкви не пішли на зустріч з Порошенком
Владики кивнули вказівкам з Москви і не пішли на зустріч з президентом Петром Порошенком - ЗМІ. Фото: Facebook

Москва розраховує, що наступний президент, як мінімум, "відсуне на другий план" автокефалію. А то і зовсім "згорне проект". Тому єпископи РПЦ не пішли на зустріч із президентом Петром Порошенком. Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

"І владики кивнули і взяли під козирок. Їх не бентежить навіть те, що церковна ситуація докорінно змінилася — і з цим доведеться рахуватися будь-якому наступному президентові. І що від президента — ким би він не був — тепер залежить не так вже й багато. Але в Москві їм цього, звичайно, не скажуть. Їм там про це, може, і самим думати не хочеться.

Московська пропагандистська гра в "українська влада нелегітимна", як з'ясувалося згодом, пустила глибоке коріння в УПЦ МП (тепер Російська православна церква в Україні. - Gazeta.ua). Оскільки антидержавні приховані настрої всі ці роки тліли, "боротьба з Томосом" - цією "президентською ініціативою" - відразу спалахнула війною, яка не припускає можливості переговорів, компромісів, пакту про ненапад і навіть елементарної ввічливості", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русcкий мир" зазнав удару

Президентові Петрові Порошенку не вдалося провести зустріч з єпископами Російської православної церкви в Україні 13 листопада. Мала відбутися в столичному Українському домі. Однак у день заходу представники Московського патріархату відмовилися прибути в обумовлене місце.

11 жовтня у Стамбулі оголосили рішення синоду. За ним Вселенський Патріархат продовжує процедуру надання томосу для автокефалії Українській православній церкві. Тоді Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання 3 церков - УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП в Єдину українську помісну церкву. Це відбуватиметься на добровільних засадах.

Зараз ви читаєте новину «Чому єпископи російської церкви не пішли на зустріч з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути