середа, 05 травня 2021 02:16

Євросоюз збирається схвалити вакцину, яку використовують в Україні

Євросоюз збирається схвалити вакцину, яку використовують в Україні
В Євросоюзі збираються змінити погляд на вакцину. Фото: Reuters

Регулюючий орган Європейського Союзу почав перевірку китайської вакцини проти коронавірусу компанії Sinovac для оцінки її ефективності і безпеки, що є першим кроком до можливого схвалення для використання в 27 країнах-членах ЄС.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що його рішення про початок перевірки засноване на попередніх результатах лабораторних і клінічних досліджень, повідомляє агентство Associated Press.

"Ці дослідження показують, що вакцина викликає вироблення антитіл, які борються з коронавірусом і можуть допомогти захистити від хвороби", - йдеться в заяві агентства.

Агентство також проводить поточні перевірки трьох інших вакцин: німецької CureVac, американської Novavax і російської Sputnik V.

Агентство заявило, що його експерти будуть "оцінювати дані по мірі їх надходження, щоб вирішити, переважують чи переваги ризики" вакцини. Поточна перевірка триватиме до тих пір, поки "не буде достатньо доказів для офіційної заяви на отримання дозволу на продаж", - заявили в EMA, додавши, що не можгут передбачити терміни перевірки.

Таке схвалення стане першим випадком, коли китайська вакцина буде внесена в список екстреного використання від агентства охорони здоров'я ООН, і викличе більш широке впровадження китайських вакцин, які вже використовуються в деяких країнах за межами Китаю, в тому числі і в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російської вакцини "Супутник V" в Україні не буде - Степанов

30 квітня в Україну прибула друга партія китайської вакцини CoronaVac від компанії Sinovac проти Covid-19. Це ще 500 000 доз.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз збирається схвалити вакцину, яку використовують в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути