понеділок, 19 листопада 2007 19:16

Європарламент виступить проти переслідування християн в світі

На суд європейських парламентаріїв представлений проект резолюції, що розглядає проблему переслідування християн в різних регіонах світу.

У документі звертається увага на "серйозні інциденти, що піддають небезпеки існування християнських і інших релігійних общин на Близькому Сході та в інших частинах світу".

За інформацією Радіо Ватикану, ідея резолюції належить віце-президентові Європарламенту італійському депутатові Маріо Мауро, який запропонував розглянути цю проблему в широкому контексті.

За словами Маріо Мауро, цей текст є також спробою вирішення проблеми, яке б подолало бар"єр традиційної "політкоректності", а саме боротьби за права всіх можливих меншин, окрім християнських.

Документ пропонує докладний виклад окремих фактів порушень прав віруючих і ставить перед собою конкретну мету - внести шляхи вирішення вказаних проблем до програми допомоги Євросоюзу. До числа регіонів входять сектор Газу, Філіппіни, Ірак, Пакистан, Туреччина, Судан.

Як відзначив Маріо Мауро, документ не випадково створений напередодні Міжкультурного року культури, яким Європейський союз має намір проголосити прийдешній 2008 рік. На думку депутата, взаємодія культур означає, що культурні особливості співіснують, живуть поряд, не заважаючи один одному, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент виступить проти переслідування християн в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути