вівторок, 19 червня 2007 13:24

ЄС забороняє торгівлю виробами з хутра кішок і собак

Євросоюз вводить заборону на торгівлю виробами з хутра кішок і собак. Депутати Європарламенту заздалегідь узгодили текст нового закону з національними урядами держав-членів ЄС. Очікується, що закон вступить в силу до грудня 2008 року.

У ЄС сподіваються, що нова міра дозволить скоротити на два мільйони кількість кішок і собак, яких щорічно забивають заради хутра. Наголошується, що головним постачальником вказаного товару на європейський ринок є Китай.

Тварин вирощують і утримують в страхітливих умовах і вбивають з крайньою жорстокістю. За даними британського європарламентаря Струана Стівенсона, шкуру деколи обдирають ще з живих особин. Кішок забивають прямо перед клітками на очах інших тварин, а собак душать і розривають горло колючим дротом.

Крім того, шкури убитих тварин потрапляють на європейський ринок по підроблених сертифікатах, так що багато покупців навіть не знають, що вони купують. Хутро використовується для виготовлення теплого взуття, рукавичок і навіть плюшевих іграшок.

Для запобігання вказаним правопорушенням новий закон зобов"язує всіх продавців не території ЄС надавати повну інформацію про те, з чого зроблений конкретний хутряний виріб, і у разі потреби віддавати товар на аналіз. Закон також передбачає стягнення великого штрафу з порушників.

Оскільки оброблене собаче і котяче хутро достатньо важко ідентифікувати, багато держав вже зараз використовують високотехнологічні системи перевірки, як наприклад, тест ДНК. Головними споживачами собачого і котячого хутра з Азії залишаються ЄС і Росія, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС забороняє торгівлю виробами з хутра кішок і собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути