середа, 12 березня 2008 10:09

Екс-прем"єр Таїланду відкинув звинувачення в корупції

Колишній прем"єр Таїланду Таксін Чінават на засіданні суду відкинув усі звинувачення в корупції. Про це в середу повідомляє агентство AFP.

Адвокат Чінавата, Пічіт Чеунбан, висловив упевненість в тому, що він і його підзахисний зможуть відповісти на всі запитання, що виникають у опонентів, і доведуть несправедливість звинувачень. При цьому недавно отриманий екс-прем"єром дозвіл тимчасовий залишити Таїланд для вирішення ділових питань на території Великої Британії, на думку адвоката, не стане перешкодою для судового розгляду. Суд погодився, що присутність Чінавата на всіх судових засіданнях, де слухається його справа, не є обов"язковою.

Повідомляється, що під час судового засідання в залі були присутні сотні прихильників колишнього прем"єра.

Нагадаємо, що Таксін Чінават був усунений з поста прем"єра у вересні 2006 року в результаті військового перевороту. Екс-прем"єр утік до Великої Британії, після чого йому заочно пред"явили звинувачення в корупції. У лютому 2008 року Чінават повернувся на батьківщину. Після повернення його відразу ж доставили до суду, проте скоро відпустили під заставу в 267 тисяч доларів. Незабаром Чінават попросив дозволу на місяць повернутись у Сполучене Королівство, обґрунтувавши своє прохання необхідністю приділяти більше уваги футбольному клубу Manchester City, що йому належить. Суд визнав можливим піти назустріч колишньому прем"єрові, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єр Таїланду відкинув звинувачення в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути